СВЕТИГОРА ПРЕС – SVETIGORA PRESS

Информативна Агенција Митрополије Црногорско-приморске – News Agency of Metropolitanate of Montenegro

ПОМЈЕСНЕ – У манастиру Гањина јама сахрањен научник који је тражио мјесто уништења остатака царске породице

Posted by Славко и Марија Живковић на 29. априла 2014.

ЈЕКАТЕРИНБУРГ, 28. АПРИЛА (Светигора прес) -Опијело геофизичара Анатолија Верховског, који је истраживао околности убиства породице Николаја Другог и идентификовао локације најважнијих објеката на простору Гањине јаме, служено је у јекатринбуршком Храму на крви. Истраживач се упокојио 25. априла у 71-ој години живота, саопштава Интерфакс-Религија.

„Анатолиј Михаилович Верховски је био вјерно чедо Руске православне цркве. Отишао је Господу одмах након причешћа Светим Христовим тајнама на Свијетлу седмицу. Хришћанска кончина, непостидна и мирна логичан је завршетка његовог подвижничког земног пута“, казао је Митрополит јекатеринбуршки и верхотурски Кирил, који је опјевао научника.

Прама Митрополитовим ријачима, А.Верховски је био неуморни истраживач, човјек  несаломиве воље, поштен, искрен и отворен, који је био спреман да „се бори за истину, ма колика била цијена тога“.

А. Верховски је први од мирјана који је је сахрањен на Гањиној јами, која је подигнута на мјесту гдје су уништени царски остаци.

са руског М.Ж.

Постави коментар