СВЕТИГОРА ПРЕС – SVETIGORA PRESS

Информативна Агенција Митрополије Црногорско-приморске – News Agency of Metropolitanate of Montenegro

МЦП – Ученици првог разреда Богословије представили практичне радове из Старог Завјета – макета старозавјетне скиније биће трајно изложена у ризници Цетињског манастира

Posted by Славко и Марија Живковић на 4. маја 2014.

ЦЕТИЊЕ, 4. МАЈА (Светигора прес) – Ученици првог разреда Богословије светог Петра Цетињског у оквиру својих редовних вјежби из Светог Писма Старог Завјета, направили су макете старозавјетне скиније.

По завршетку литургије у Цетињском манастиру у част светог владике Николаја Велимировића, коју је служио Митрополит Амфилохије са свештенством и вјерним народом, у Богословији светог Петра Цетињског ђаци првог разреда ове црквено-просветне установе  приредили су презентацију макета старозавјетне скиније. Ученици су Митрополиту, професорима и гостима у току презентације говорили о историјату старозавјетне скиније и о њеном настанку, да би након ђачких презентација и Митрополит Амфилохије, присутнима одржао кратко предавање на тему значаја Скиније за свеукупни изабрани Божији народ у Старом Завјету.

Иначе, Митрополит Амфилохије је својевремено предавао на катедри за Свето Писмо Старог Завјета на Богословском Факултету у Београду, и из старозавјетне области има књигу „Историјски пресјек тумачења Старог Завјета“.

Презентација је припремљена под руководством професора Старог Завјета Драгана Радомана. Ученици првог разреда су полазници XXII генерације обновљене Цетињске богословије (2013-2018).

Након презентације, Митрополит Амфилохије је дао благослов да једна од макета буде трајно изложена у ризници Цетињског манастира, а остале да буду поклоњене другим богословијама наше помјесне Цркве.

Постави коментар