СВЕТИГОРА ПРЕС – SVETIGORA PRESS

Информативна Агенција Митрополије Црногорско-приморске – News Agency of Metropolitanate of Montenegro

МЦП – ПОСЈЕТА Москви поклоника са Цетиња

Posted by Славко и Марија Живковић на 20. септембра 2013.

МОСКВА, 20. СЕПТЕМБРА (Светигора прес) – Двадесет пет поклоника, међу којима су свештеници, професори и богословци Цетињске богословије, је боравило у старом московском храму Силаска Светога Духа на бившем Лазаревом гробљу у Москви. Поклоници су у Москву дошли 19. септембра на позив настојатеља игумана Сергија Рибка, познатог мисионара и ктитора. Поклонике је са храмом упознао координатор Савеза православних братстава Руске православне цркве Јуриј Агешћев, помоћник оца Сергија за мисионарска питања.

Делегацију са Цетиња је предводио Аполон Мишченко, професор Цетињске богословије.

Настојатељ храма игуман Сергије Рибко топло је поздравио госте из Црне Горе, нагласивши да између руског и српског народа одавно постоје дубоке братске везе. Рекао је следеће: „Црна Гора је православна земља ријетке љепоте. Драго ми је да сам неколико пута био тамо.“. Послије топлих ријечи, Његовом високопреосвештенству Владици Амфилохију је отпјевано многољетствије. Богословци Цетињске богословије у току трпезе приредили су прави конерт, пјевали су „Тамо далеко“, а отац Сергије и сестре хора светога Игњатија Ставропољског узвратили су низом пјесама, међу којима и пјесмом „Рус свјатаја храни вјеру православнују!“.

Сви чланови поклоничке групе, послије овог незаборавног сусрета добили су поклоне од својих домаћина, а онда су у име Митрополије црногорско-приморске  и Богословије светога Петра Цетињског уручене захвалнице оцу Сергију и Јурију. Агешћеву.

Постави коментар