СВЕТИГОРА ПРЕС – SVETIGORA PRESS

Информативна Агенција Митрополије Црногорско-приморске – News Agency of Metropolitanate of Montenegro

НА ДРЖАВНОМ УНИВЕРЗИТЕТУ У РУСИЈИ ИЗУЧАВАЋЕ СЕ ПРАВОСЛАВНА МЕДИЦИНА

Posted by Светигора на 23. маја 2011.

АРХАНГЕЛСК, 23. маја – На архангелском Сјеверном државном медицинском униврзитету (СГМУ) отворен је Факултет за ментално здравље. На новом Факултету изучаваће се пет нових дисциплина: духовно образовање, православна медицина, демографска политика, заштита јавног здравља и суочавање са социјалним проблемима, православна психологија и психотерапија.

„Оформљени Факултет је позван да акумулира мултидисциплинарне приступе духовног и моралног васпитања у оквиру православља, чији је циљ јачање породичних вриједности и формирање јавне свијести студената.“, што је објашњено у саопштењу Универзитета.

Претпоставља се да ће Факултет похађати не само руски студенти, од којих је 75% православне вјероисповјести, него и страни студенти, од којих је пола Индуса и припадника других источних религија, 30% су муслимани и 20% хришћани различитих конфесија.

„Модернизација Русије коју спроводи Медведев у принципу је немогућа без високог квалитета менталног здравља“, изјавио је поводом стварања новог Одсјека, ректор СГМУ Павле Сидоров.■

Постави коментар