СВЕТИГОРА ПРЕС – SVETIGORA PRESS

Информативна Агенција Митрополије Црногорско-приморске – News Agency of Metropolitanate of Montenegro

СВИЈЕТ – Пакистанску породицу под пријетњом оружјем, принудили да прими ислам

Posted by Славко и Марија Живковић на 11. октобра 2013.

ИСЛАМАБАД, 11. ОКТОБРА (Светигора прес) – Пакистанска полиција је изјавила да је задржала три муслимана-радикала, који су присилили хришћанску породицу да прими ислам, саопшава Calam1.

Сужбеник агенције Абд ал-Гафур је саопштио да су 10. октобра  у предграђу Исламабада, притворена три мушкарца од око тридесет година старости. Повод за оперативне мјере је послужило саопштење домаћина једне породице, које садржи информацију о насилном обраћању његове породице у ислам. Сагласно његовој изјави, мушкарци су упали у кућу гдје су мучили чланове хришћанске породице да би од њих изнудили изговарање шахаде. Абд ал-Гафур је такође саопштио да је један од осумњичених већ осуђиван због везе са терористичким исламским групацијама.

Овај догађај је једна од епозода бескрајног низа насиља против хришћанских мањина Пакистана. Тако је 22. септембра дигнута у ваздух католичка црква у граду Пешевар на истоку земље, што је однијело око 80 живота. „Због напете ситуације за последње двије године, више од 300 породица из провинције Синд, спасавајући се од терора нашле су уточиште у сусједној Индији.“, напомиње агенција.

http://www.pravoslavie.ru/news/64847.htm

Постави коментар