СВЕТИГОРА ПРЕС – SVETIGORA PRESS

Информативна Агенција Митрополије Црногорско-приморске – News Agency of Metropolitanate of Montenegro

МПЦ – Одложено суђење осумњиченима за обијање цркве у Рогамима

Posted by onikolap на 1. јуна 2013.

ПОДГОРИЦА, 1. ЈУНА (Светигора прес) – Суђење у предмету Митрополије црногорско-приморске против Мираша Дедеића, Драгана Павловића и Јована Томовића одложено је јуче јер се на заказаном претресу није појавио окривљени Томовић.

По ријечима његовог браниоца, адвоката Жељка Томовића,окривљени Tомовић се јавио нешто раније тог јутра, пожаливши се на мигрену. Адвокат Томовић је казао да свог брањеника нагон тога није могао добити, али му је указао да се јави љекару ради оправдања због недоласка на заказано суђење.

            Судија Маја Зековић је дала рок од три дана да Томовић поднесе медицинску документацију о болести, или ће, како је казала, издати налог за његово принудно довођење.

            Заступник Митрополије црногорско-приморске адвокат Далибор Каварић казао је да се у овом случају ради о класичној „злоупотреби процесних овлашћења“ и предложио је суду да изда налог за принудно довођење окривљених, јер, како је казао, предвиђа да се на следећем рочишту неће појавити Дедеић или Павловић. Он је указао и на чињеницу да од марта 2012. године није одржано ниједно суђење и да је евидентно да окривљени раде на одуговлачењу поступка, а да судија, с обзиром на своје искуство, то може и да препозна. Судија је казала да не може предвиђати шта ће се десити на следећем заказаном суђењу, као и да је ово трећи пут да покушава окривљене да окупи истовремено.

            Бранилац окривљених Жељко Томовић казао је да су неосновани наводи Каварића, истичући да је разлог одлагања предходог претреса била болест окривљеног Павловића.

            Митрополија црногорско-приморска поднијела је кривичну пријаву против Дедеића, Павловића и Томовића због, како тврде, насилног уласка у цркву Светог Архангела Михаила у Горњим Рогамима, у Подгорици. У Тужби је наведено да су ова три лица, 25. августа 2011. године електричном бушилицом обила браву на улазним вратима цркве, а да су затим вршили своје „тзв. обреде“.

Н.П.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: