СВЕТИГОРА ПРЕС – SVETIGORA PRESS

Информативна Агенција Митрополије Црногорско-приморске – News Agency of Metropolitanate of Montenegro

КУЛТУРА – ИЗДАВАШТВО Из штампе изашла књига Оливере Балабан „Мајке хришћанке“

Posted by rvdovolja на 17. фебруара 2013.

ЦЕТИЊЕ, 17. ФЕБРУАРА (Светигора прес)Ових да­на је у из­да­њу Ма­на­сти­ра све­тог ар­хан­ге­ла Ми­ха­и­ла на Ми­хољ­ској Пре­вла­ци об­ја­вље­на књи­га ђа­ко­ни­це Оли­ве­ре Ба­ла­бан под на­зи­вом „Мај­ке хри­шћан­ке“. Тек­сто­ви и раз­го­во­ри са­бра­ни у овој књи­зи, во­ђе­ни су и пи­са­ни за по­тре­бе еми­си­је „Мај­ке хри­шћан­ке“ ко­ја се еми­то­ва­ла на та­ла­си­ма Ра­ди­ја Све­ти­го­ре то­ком 2009. и 2010. го­ди­не.

Предговор је написао Ар­хи­е­пи­скоп це­тињ­ски Ми­тро­по­лит цр­но­гор­ско-при­мор­ски Господин Ам­фи­ло­хи­је.

„У овој књи­зи ‘Мај­ке Хри­шћан­ке’ опи­са­но је крат­ко жи­ти­је не­ких од та­квих мај­ки, мај­ки ко­је су ро­ди­ле не са­мо не­ке од зна­ме­ни­тих на­уч­ни­ка и по­зна­тих љу­ди на­шег вре­ме­на, не­го мај­ки ко­је су из­ње­дри­ле све­те Бо­жи­је љу­де. Све­ти Ва­си­ли­је Остро­шки, Све­ти Пе­тар Це­тињ­ски, Све­ти Ни­ко­лај Жич­ки, као и мно­ги дру­ги све­ти Бо­жи­ји љу­ди кроз исто­ри­ју, без ика­кве сум­ње по­ста­ли су оно што су по­ста­ли бла­го­да­ре­ћи пр­вјен­стве­но сво­јим мај­ка­ма. Њи­хов ути­цај на сво­је си­но­ве по мно­го че­му је скри­вен. Под­сје­ћа на сми­ре­ну утка­ност Бо­го­мај­ке у жи­вот Хри­ста Го­спо­да. Као и она, та­ко су и ове Бо­жи­је ду­ше из­го­ва­ра­ле и ри­јеч­ју и дје­лом ри­јеч Бо­го­ро­ди­це Ар­хан­ге­лу Га­ври­лу „Ево слу­шки­ње Го­спод­ње, не­ка ми бу­де по тво­јој во­љи“.
За­то су ови за­пи­си ђа­ко­ни­це Оли­ве­ре Ба­ла­бан о ‘Мај­ка­ма Хри­шћан­ка­ма’ дра­го­цје­ни. Сва­ка од њих мо­же да бу­де узор са­вре­ме­ним мај­ка­ма“, стоји у преговору.

Цјелокупан приход од продаје књиге “ Мајке хришћанке “ намијењен је за обнову Светоархангелске лавре на Превлаци.

Књига се може пронаћи у свим књижарама и продајним мјестима при храмовима и манастирима Митрополије црногорско-приморске, а  може се и поручити путем електронске поште на адресу: knjige.prevlaka@gmail.com као и путем телефона +381 65 42 159 42.

Р.В.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

 
%d bloggers like this: