СВЕТИГОРА ПРЕС – SVETIGORA PRESS

Информативна Агенција Митрополије Црногорско-приморске – News Agency of Metropolitanate of Montenegro

ПРОСЛАВА ЈЕСЕЊЕ ЦРКВЕНЕ СЛАВЕ У БИЈЕЛОЈ

Posted by Светигора на 18. септембра 2011.

БИЈЕЛА, 16. септембра – Црква Полагања ризе Пресвете Богородице у Бијелој прославила је у уторак, 13. септембра 2011. године своју завјетну, јесењу, црквену славу Полагање појаса Пресвете Богородице која је уједно и слава Кола српских сестара из Бијеле.

Прослава је започела Светом Литургијом коју је слузило више свештеника и ђакон, а началствовао је протојереј Марко Ђурковић из Никшића. Након Свете Литургије услиједила је Литија кроз засеок Вала. На два раскршћа читано је Свето Јеванђеље, а мјештани су за све учеснике Литије припремили послужење.

Након завршене Литије у новоизграђеном парохијском дому пререзан је славски колач Кола српских сестара, а чланице су, заједно са црквеним одбором, приредиле трпезу љубави за све присутне.

Надлежни парох протојереј-ставрофор Предраг Видаковић је потом поздравио све присутне, а чланицама Кола пожелио срећну славу са жељом да богоугодни посао који су започеле, наставе до краја и да се број чланица умножи.

У име Кола српских сестара Бијела захвалила се предсједница гђа Виде Радовић.

Овом молитвеном слављу присуствовала је и гђа Марина Јовићевић, генерални конзул Републике Србије у Херцег Новом, као и представници Општине Херцег Нови на челу са потпресједником г. Владом Мрачевићем.

Н.В.

Постави коментар